Mijn verhaal

Mijn naam is Miralda de Putter en ik vertel hier graag wie ik ben en waarom ik dit werk doe. Voor mij is er echt één moment aan te wijzen waarom ik dit werk ben gaan doen.

Dat was tijdens een massage op het eiland Schiermonnikoog. Destijds was ik ziek en ik weet nog goed hoe ik tijdens die massage werd geraakt in wie ik ben. Ik voelde heel duidelijk: ik ben er nog. Ik had het gevoel dat ik weer zag wie ik was onder al die lagen.

Dit is voor mij een enorme drijfveer geweest om op zoek te gaan naar waar werkelijk mijn hart ligt.

Miralda de Putter van massagepraktijk Zachte kracht - holistische massage en massagetherapie Zwolle
Holos Academie

De open dag op de Holos Academie voelde dan ook als thuiskomen. In 2022 ben ik hier na een vierjarige hbo-opleiding afgestudeerd als holistisch massagetherapeut.

Ik voelde me direct verbonden met de visie van Holos: luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en ‘zijn met wat er is’, zonder dat je iets hoeft te veranderen of op te lossen.

Tijdens het laatste jaar van de opleiding heb ik mij verdiept in perfectionisme bij vrouwen. Perfectionisme is iets wat ik regelmatig van andere vrouwen hoor. Het altijd maar doorgaan, niet zeuren, heel veel moeten, stress en controle willen houden.

Maar het gaat ook over je goed genoeg voelen, je kwetsbaar opstellen, jezelf de moeite waard vinden met al je imperfecties en niet afhankelijk te zijn van de goedkeuring of waardering van anderen. Het is een onderwerp waar ik me in herken.

In verbinding met jezelf

De jaren bij Holos hebben mij hier veel inzicht in gegeven en voor bewustwording gezorgd. Ik heb geleerd om naar binnen te keren, om meer bij mezelf te zijn en in mijn lichaam.

Wat ik belangrijk vind in massagetherapie en wat mij aan het hart ligt, kwam ik ook tegen bij dit onderwerp: jezelf (laten) zien, er mogen zijn, je gezien voelen.

Voor mij is de kern van holistische massage(therapie) dan ook: ontspannen en contact maken met je lijf en je gevoel. Je verbinden met je lichaam, met jezelf. Voelen dat je er bént. In je lijf. Dat is iets wat ik je graag wil laten ervaren.

Voordat ik mijn eigen praktijk begon, heb ik ruim 4,5 jaar lang massages gegeven in het Huys voor massage in Zwolle. Dit deed ik naast de opleiding die ik volgde. En al een aantal jaar geef ik als vrijwilliger een dag in de maand massages bij IntermeZZo, centrum voor leven met en na kanker.

Stel hier je vraag >
1
Hallo, leuk dat je interesse hebt.